GBS Mozaïek doet een sponsorloop voor Rikolto

Op vrijdag 15/01 organiseert GBS De Mozaïek een sponsorloop met de hele school. Dit doen we ten voordele van Rikolto.

Waarom? De missie van Rikolto, voorheen Vredeseilanden, klinkt luider dan ooit: goed eten voor iedereen, overal, vandaag en morgen.

690 miljoen mensen hebben honger – onder hen een onacceptabel hoog aantal kinderen; een gezond dieet is onbetaalbaar voor 3 miljard mensen; meer dan 800 miljoen mensen zijn obees; 1 op 10 ondervindt gezondheidsschade door onveilig voedsel; een derde van het voedsel dat op onze planeet wordt geproduceerd, gaat verloren; meer dan 500 miljoen boerenfamilies zijn arm…

En toch, we kunnen er samen voor zorgen dat iedereen, van jongs af aan, toegang heeft tot genoeg en gezond eten. Met onze school trekken we de beweging mee opgang en lopen we samen #ronddewereld.

 

Help ons mee rond de wereld en doe een gift

Doe je gift via deze actiepagina. Als u in de loop van het jaar 2021 tenminste €40 schenkt aan Rikolto, heeft u recht op een fiscaal attest. De belastingvermindering bedraagt 45% van het geschonken bedrag. In het geval dat de federale regering in de loop van het jaar een gunstigere beslissing zou nemen, zal Rikolto daar melding van maken.

Download hier de affiche

Deel het bericht