Zwemmen en turnen

In onze school krijgt elke leerlingengroep 2 maal per week een les bewegingsopvoeding.

Deze lessen worden in de lagere school gegeven door bijzondere leermeesters lichamelijke opvoeding, in de kleuterafdeling door een kleuterleider.

In de lagere school gaan de kinderen ook zwemmen in het Pierebad te Strombeek-Bever. De bus brengt de kinderen heen en weer.

In de zwemweken krijgen de leerlingen een zwemles en een les lichamelijke opvoeding. In de andere weken 2 lestijden lichamelijke opvoeding in de sporthal aan onze school.

 

Onze turnoutfit ziet er als volgt uit:

een wit t-shirt met het schoollogo en een rode turnshort

 

Beide zaken worden vrijblijvend aangeboden via onze school. Uiteraard kan je ook zelf op zoek gaan naar een rode short of wit t-shirt.

De turnzakken worden op school bewaard en komen voor elke vakantieperiode mee naar huis om te wassen. We vragen wel om de eerstvolgende turnles na een vakantie in orde te zijn met de turnkledij.

 

Tijdens de zwemlessen is het dragen van een zwembroek of badpak én een zwemmuts verplicht. Dit alles komt de ochtend van het zwemmen in een zwemzak met handdoek mee naar de school. ’s Avonds brengen de kinderen hun natte zwemkleren mee naar huis.